Liderii UE vor discuta despre pașapoartele de vaccinare pentru resuscitarea turismului

257
Liderii UE vor discuta despre pașapoartele de vaccinare pentru resuscitarea turismului - aeroport-1614191427.jpg

Articole recomandate

Liderii Uniunii Europene se vor pune de acord joi în privința realizării unor pașapoarte de vaccinare pentru cetăţenii statelor membre care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Decizia liderilor vine în contextul în care mai multe țări din sudul UE care depind puternic de turism sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară, relatează miercuri Reuters, care citează un draft de concluzii pe care l-a consultat.


Lockdown-urile la nivel național de anul trecut au dus la cea mai puternică recesiune prin care a trecut vreodată blocul comunitar, afectând în special sudul UE, unde economiile sunt adesea mult mai dependente de turişti, într-un mod disproporţionat. Astfel, în condițiile în care campaniile de vaccinare împotriva Covid-19 încep să capete ritm, unele guverne, precum cele din Spania și Grecia, încep deja să facă demersuri pentru adoptarea unui certificat valabil la nivelul UE pentru persoanele care s-au vaccinat, astfel încât ele să poată călători din nou fără restricții.


Deși statele membre sunt de acord că varianta unui certificat de vaccinare este corectă și binevenită, încă este de lucru în privința detaliilor, respectiv dacă certificatul să fie în format digital, dacă să fie acceptat la nivel global şi în ce stadiu al vaccinării, în general în doi paşi, ar trebui emis, scrie Reuters, citat de Agerpres.


„Facem apel ca munca să continue asupra unei abordări comune a certificatelor de vaccinare”, se menţionează într-un draft de concluzii al summitului UE prin videoconferinţă consultat de Reuters, fără a avansa un calendar privind obţinerea de rezultate concrete.


Potrivit sursei citate, pentru realizarea certificatelor, UE lucrează împreună cu Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA), Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7933 secunde