Linie telefonică de urgență pentru copii dispăruți

139
Linie telefonică de urgență pentru copii dispăruți - linietel-1450113352.jpg

Articole de la același autor

În perioada 24 noiembrie - 23 decembrie, furnizorii de servicii de telefonie interesați pot solicita ANCOM alocarea numărului național scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116000, număr destinat serviciului "Linii telefonice de urgență pentru copii dispăruți". Până la data de 22 octombrie 2015, dreptul de utilizare a acestui număr a aparținut Societății Telekom Romania Communications S.A., serviciul fiind furnizat de Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual - FOCUS.


Serviciul furnizat prin intermediul acestui număr - cu același format în toate statele membre ale Uniunii Europene - trebuie să fie disponibil non-stop la nivel național și să preia apelurile prin care se anunță dispariția unor copii, urmând ca acestea să fie transferate politiei. De asemenea, persoanele în grija cărora se afla copilul dispărut și care vor apela acest număr vor primi îndrumare și sprijin. Numărul 116000 va fi accesibil gratuit tuturor cetățenilor, fără a fi necesara o înregistrare prealabilă.


Numărul se poate aloca unui singur furnizor de servicii de telefonie care trebuie să demonstreze că este capabil să asigure furnizarea și implementarea serviciului respectiv. În acest scop, odată cu depunerea cererii, furnizorul de servicii de telefonie trebuie să transmită o serie de documente care sa ateste capacitatea de furnizare a serviciului (de ex., un antecontract încheiat cu un furnizor de servicii cu caracter social). În cazul în care ANCOM primește solicitări din partea mai multor furnizori, alocarea se face pe baza unei grile de punctaj care evaluează capacitatea furnizorului de servicii armonizate cu caracter social de a asigura furnizarea serviciului pentru care este alocat numărul, soluția tehnică folosită pentru implementarea numărului, gradul potențial de accesibilitate a serviciului armonizat cu caracter social, precum și experiența solicitanților în implementarea numerelor naționale scurte și termenul de activare a numărului.


Statele Membre ale Uniunii Europene sprijină armonizarea resurselor de numerotație în cadrul Comunității, iar furnizorii interesați pot depune proiecte pentru obținerea unei finanțări europene până pe 12 ianuarie 2016. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Comisiei Europene - aici. 


Solicitările de acordare a licenței de utilizare a resurselor de numerotație vor fi transmise la sediul ANCOM, pe strada Delea Nouă Nr. 2, sector 3, București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Februarie 2015
Stire din Social : Pe cine reclamă românii la ANCOM
Pagina a fost generata in 0.4225 secunde