Lipsă crasă de bun simț! Pacienți care fumează în saloanele și holurile spitalelor

358
Lipsă crasă de bun simț! Pacienți care fumează în saloanele și holurile spitalelor - infectioase3-1524582929.jpg

Articole recomandate

În momentul în care un bolnav susține sus și tare că se simte foarte rău și că medicii vor să-l externeze cu orice preț, începi să te gândești ce fel de oameni sunt aceștia, mai ales în condițiile în care au jurat, prin natura profesiei lor, că vor fi mereu prezenți la căpătâiul celor aflați în suferință. Așa s-a întâmplat, ieri dimineață, când un pacient internat la Spitalul de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța

a sunat la sediul redacției, foarte nervos, susținând că este externat cu forța din unitatea sanitară, deși nu este complet vindecat.

"La acest moment, sunt la etajul I și sunt amenințat că voi fi dat afară din spital, chiar dacă nu mă simt bine", suna mesajul disperat al bolnavului.

Din păcate, la fața locului, am descoperit cu totul altceva. Respectivul pacient a fost surprins, în fiecare zi de când a fost internat, că fumează în incinta unității sanitare, lucru total interzis.

"În fiecare salon, avem afișe prin care constănțenii și nu numai sunt informați care le sunt obligațiile pe perioada spitalizării, dar unii nu vor să le respecte. Drept urmare, le spunem că dacă nu renunță la acest viciu în saloane, vor fi externați", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul SCBI, dr. Stela Halichidis.

Ca urmare, a precizat managerul, cei care nu respectă regulamentele de ordine interioară riscă să fie externați disciplinar. Acest lucru chiar s-a întâmplat la alte unități sanitare din țară, după ce bolnavii au fost prinși fumând pe holurile unității, în condițiile în care conducerea spitalelor a dispus ca toți pacienții care fumează în spital să fie trimiși acasă.

Măsura a fost luată din cauza faptului că pacienții trebuie să știe că într-o instituție trebuie respectate anumite reguli, dar mai ales că fumatul nu le face bine sănătății.

"Noi de fiecare dată facem apeluri către ei și le explicăm că la spital vin să se însănătoșească, nu să se îmbolnăvească", susțin medicii.

v v v

Cert este că nu o dată s-a întâmplat să tai cu cuțitul fumul de țigară de pe holurile spitalelor și aici nu ne referim la o unitate sanitară anume. Mai mult decât atât, uneori fumează și rudele pacienților, ignorând cu toții afișele care interzic acest viciu periculos și toți aruncă pe geam chiștoacele, ca să nu lase "urme". Ei își aprind țigările pe unde poftesc, știind că angajații firmei de pază nu au cum să-i pedepsească. Aceștia nu au altă soluție decât să anunțe poliția, oamenii legii fiind cei în măsură să-i pedepsească.

"Noi am mai chemat poliția pentru această problemă", a precizat dr. Halichidis.

De precizat că amenzile pentru cei care fumează în spațiile publice sunt cuprinse între 100 și 500 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2165 secunde