Lipsa investițiilor îi lasă pe constănțeni fără curent, apă potabilă și apă caldă

1035

Articole de la același autor

Din cauza avariilor care apar la regiile de apă, de termoficare sau la liniile de alimentare cu tensiune, constănțenii au de suferit. Regiile depind una de alta și se acuză că din cauza avariei apărute la regia de apă, regia de termoficare nu poate furniza apă caldă constăn-țenilor și tot așa. Oricine ar purta culpa, de suferit are doar contri-buabilul, iar vina, în loc să fie remediată prin investiții, este pasată fără pic de jenă.
O astfel de situație a avut loc în week-endul care tocmai s-a încheiat. O parte din orașul Con-stanța a rămas fără apă potabilă în urma unei avarii duble apărută la liniile de medie tensiune din stația Centru. "Liniile de medie tensiune nu au mai putut alimenta cu energie electrică 400 de consumatori din zona B-dul Mamaia, B-dul Tomis și alți 2.000 de consumatori din zona ICIL, Casa de Cultură", se specifică în comunicatul Enel, fiind afectată, în același timp, și stația de pompare Călărași aparținând SC RAJA SA. "Fără energie electrică, stația nu poate funcționa, iar RAJA Constanța nu poate asigura furnizarea apei potabile către consumatorii deserviți de această stație. Astfel, au rămas fără apă toată zona centrală a orașului, zona peninsulară, cartierele Tomis I și Tomis II, precum și cartierul Faleză Nord până în zona Lacului Tăbăcărie", se arată într-un comunicat al regiei de apă trimis sâmbătă.
La nici 24 de ore de la prima avarie, RAJA întrerupe iar furnizarea apei potabile tot din cauza unei avarii Enel, aceeași stație de pompare fiind afectată. Apa rece nu a avut presiune aproximativ 30 de minute.
Potrivit biroul de presă al Enel Distribuție Dobrogea "cauza întreruperii o reprezintă îmbă-trânirea izolațiilor", deși cei 2.400 de consumatori afectați sunt cu facturile la zi și nu ar trebui să suporte consecințele.
SC RAJA SA își cere scuze față de consumatori că nu poate asigura serviciile de alimentare cu apă potabilă în lipsa energiei electrice, dar nu face investiții într-un generator mobil care să alimenteze stația până când este remediată avaria Enel. Posibilități sunt, dar este mai ușor să pasezi vina, deși o investiție ar elimina astfel de situații neplăcute pentru constănțeni. "Avem generatoare, dar dacă avaria este, de exemplu, pe toată stațiunea Mamaia, nu putem să ne împărțim. Oricum, ne gândim să mai achiziționăm generatoare", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al RAJA.
Și dacă în week-end RAJA nu a putut furniza apă rece din cauza avariei Enel, astăzi, RADET Constanța nu poate furniza apă caldă întrucât regia de apă execută lucrări pe strada Adamclisi, fiind afectați consu-matorii din perimetrul cuprins între bulevardele Al. Lăpușneanu și Tomis, străzile Sucevei, Soveja, Adamclisi, Heracleea.
La baza deselor avarii stă lipsa investițiilor, Enel, RADET sau RAJA lăsând fără curent electric, apă rece și apă caldă constănțenii și turiștii în fiecare sezon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.603 secunde