Lipsa medicilor înglodează în datorii Spitalul Cernavodă

524
Lipsa medicilor înglodează în datorii Spitalul Cernavodă - c34c0674051bde0e8850f8ce4f2ca37f.jpg
Spitalul Orășenesc Cernavodă, asemenea altor unități sanitare, resimte lipsa specialiștilor. În încercarea de a suplimenta numărul cadrelor medicale, conducerea spitalului s-a hotărât să angajeze specialiști cu jumătate de normă. Până în prezent, conducerea și-au exprimat intenția de a angaja un medic urolog, un internist și un farmacist.

Unitatea spitalicească din Cernavodă pare a fi în declin. Clădirile în care se desfășoară activitatea medicală au fost supuse, în ultimii ani, unui proces de modernizare, astfel că secțiile de chirurgie, medicină internă, obstetrică-ginecologie, pediatrie, anatomie patologică, cât și came-ra de gardă sunt, în prezent, într-un spațiu modern. De asemenea, au fost făcute investiții în aparatură. Lipsesc însă specialiștii care să se ocupe, efectiv, de pacienți.
Potrivit dr. Andrei Andrei, managerul Spitalului Orășenesc Cernavodă, este nevoie de medici pentru toate specializările. "La ginecologie avem doi specialiști, dar unul este în concediu de creștere a copilului. La pediatrie ducem lipsă, la chirurgie de asemenea, nu avem nici of-talmolog. La toate specializările organigramele sunt reduse", ne-a spus managerul.

Nu sunt specialiști,
nu sunt bani
Nefiind specialiști care să trateze pacienții, spitalul nu realizează servicii medicale suficiente și, în consecință, banii alocați de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate sunt puțini. Astfel, în luna septem-brie, spitalul din Cernavodă a primit 283.000 de lei, în condițiile în care înregistrează datorii la furnizorii de medicamente, de materiale sani-tare, cât și la utilități. "Este o sărăcie lucie, avem datorii până și la curent electric și apa de consum", ne-a spus unul dintre angajații spitalului. În prezent, potrivit dr. Andrei Andrei, spitalul înregistrează datorii totale de peste 1,8 milioane de lei.
O primă măsură în încercarea de redresare a spitalului este angajarea de personal medical de specialitate. Iar pentru că la concursurile organizate de la începutul anului pentru ocuparea posturilor nu s-a prezentat nimeni, managerul unității a luat decizia angajării de medici cu jumătate de normă.
"Deja avem un medic urolog care face gărzi în spital. Și-au mai exprimat intenția de a veni un medic internist și un farmacist, căci și de acesta ducem lipsă", ne-a declarat reprezentantul unității sanitare.

Facilități pentru a atrage specialiștii
O mână de ajutor va da și Primăria Cernavodă, care inten-ționează să acorde facilități pentru medicii care fac naveta. "Consiliul Local a aprobat decontarea contravalorii transportului pentru medicii care vin cu autocarul de la Constanța. Sunt doi medici în această situație, ceilalți vin cu mașina personală. De asemenea, se are în vedere acordarea unor locuințe de serviciu", a arătat dr. Andrei Andrei.
În altă ordine de idei, conducerea spitalului așteaptă aprobarea Ministerului Sănătății pentru înființarea unui cabinet de urologie în ambulatoriu, pentru ca localnicii să nu mai facă drumul până la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța în caz de nevoie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 03 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6226 secunde