Tinerii de la țară, învățați să-și deschidă o afacere

375
300 de tineri din județul Constanța învață cum să-și deschidă o afacere în mediul rural pentru ca, după terminarea liceului, să nu părăsească satul natal. Proiectul a fost demarat de Centrul de Voluntariat din cadrul Centras Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în intervalul septembrie 2009 - decembrie 2010. Intitulat "Patrimoniul rural, provocare de afaceri pentru tineri creativi", programul este finanțat de Comisia Europeană.
"În contextul sărăciei, a lipsei ofertelor educaționale variate, precum și a locurilor de muncă în mediul rural, efectele grave fiind părăsirea comunităților rurale și plecarea lor în străinătate, proiectul de față are ca scop dezvoltarea abilităților creative și antreprenoriale la 70 de tineri, cu vârste cuprinse între 15-18 ani, din trei comune rurale ale județului Constanța, care să valorifice resursele lor personale și cele ale patrimoniului rural, în vederea dezvoltării locale durabile", a declarat, pentru Cuget Liber, Roxana Diaconu, reprezentant Centras Constanța.
În prima parte a proiectului, vor fi implicați 300 de tineri, câte 60 de liceeni din Independența, Mihai Viteazu, Topraisar, Techirghiol și Negru Vodă. Elevii participă la activități de dezbatere și art-terapie, în scopul sensibilizării lor cu privire la viața satului, la avantajul dezvol-tării unor mici afaceri creative pe plan local. Ei sunt consiliați de trei specialiști în domeniu și zece voluntari ai Centras Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 03 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5085 secunde