Litoralul, zona cu cel mai curat aer din ţară

441
Litoralul, zona cu cel mai curat aer din ţară - litoralul-1622050061.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii din judeţele Constanţa şi Tulcea se pot considera printre cei mai norocoşi români. Ei trăiesc în zonele cu cel mai curat aer din ţară. În atmosfera din cele două judeţe, mai ales în zona costieră, au fost identificate cele mai puţine particule microscopice rezultate din poluare. Iar situaţia este valabilă pe tot parcursul anului, inclusiv iarna.

Cel mai recent studiu realizat de compania Airly, care se ocupă de monitorizarea calităţii aerului, arată că regiunile de coastă, respectiv Constanţa şi Tulcea, se bucură de cea mai bună calitate a aerului, în ţara noastră. Analiza a vizat poluarea aerului în regiunile din România şi, potrivit experţilor, în zona costieră sunt cu 30% mai puţine particule nocive în aer decât în restul ţării.

„Interesant este faptul că, în lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanţa şi Tulcea este, de obicei, de trei ori mai mică decât în restul ţării. Datele analizate privind calitatea aerului sunt valoroase pentru persoanele care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular şi respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm – mersul la mare poate reduce afecţiunile şi factorii de risc pentru sănătate”, este precizat în studiu.

Pentru realizarea analizei, au fost prelucrate date de la 173 de senzori de calitate a aerului, care monitorizează poluanţii timp de 24 de ore pe zi. Cinci dintre senzori se află amplasaţi în zona costieră, pe malul Mării Negre. „Conform datelor analizate, litoralul românesc este una dintre cele mai sigure regiuni din ţară atunci când vine vorba despre aer curat. E important să analizăm şi calitatea aerului atunci când planificăm o vacanţă sau o ieşire în aer liber, în natură”, a declarat, pentru Mediafax, Marcin Gnat, reprezentantul Airly în ţara noastră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5021 secunde