Ce frumuseţe! Păsări flamingo, pe lacurile din Constanţa

209
Ce frumuseţe! Păsări flamingo, pe lacurile din Constanţa - pasari-1622050121.jpg

Articole de la același autor

Mai multe stoluri de păsări flamingo au fost observate, în ultimele zile, în apropierea unor lacuri din judeţul Constanţa. Biologii susţin că frumoasele înaripate sunt apariţii destul de rare în zona Dobrogei.

„Condiţiile prielnice, diversitatea habitatelor şi ecosistemelor, abundenţa şi varietatea hranei din rezervaţie atrag specii noi sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”, precizează reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei.

Marţi, 25 mai, inspectorii ecologi din cadrul RBDD au observat 49 de exemplare de păsări flamingo în timpul acţiunilor de monitorizare a zonei strict protejate lac Sărături Murighiol. Alte 60 de exemplare au fost surprinse pe lacul Tuzla. „Penajul acestor magnifice păsări îşi schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanţe diferite, în funcţie de locaţie şi de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migraţie şi, în perioada de formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puţin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinţi”, mai spun biologii RBDD. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4418 secunde