Locuință din centrul Constanței, ocupată abuziv de un grup de romi

345
Locuință din centrul Constanței, ocupată abuziv de un grup de romi - primarielocuintaabuziv1-1572382088.jpg

Articole de la același autor

Obișnuiți să stea unde vor, fără să plătească și fără să îngrijească, mai mulți romi au spart ușa unei case din centrul Constanței, care aparține autorităților locale. Aceștia au vrut să se instaleze în locația de unde tocmai fuseseră evacuate alte persoane. 


Reprezentanții primăriei avertizează că persoanele care comit astfel de fapte vor răspunde penal. 


"Un grup de persoane de etnie romă a dărâmat ușa de la intrarea unei case administrate de RAEDPP Constanța, situată pe strada Ion Rațiu, încercând să ocupe abuziv spațiul. Persoanele în cauză au fost depistate zilele trecute, atunci când încercau să pătrundă în imobil. Reprezentanții RAEDPP au alertat oamenii legii, care s-au deplasat la adresă luni, 28 octombrie, au identificat și legitimat persoanele și le-au dus ulterior la secție, în vederea audierii. Totodată, reprezentanții RAEDPP au depus plângere penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburare de posesie și înlăturarea și distrugerea de sigilii", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru. 


Potrivit acesteia, este vorba despre un spațiu locativ din care fuseseră evacuați foștii chiriași, în urmă cu doar câteva zile, pe 16 octombrie. Imobilul urmează să fie repartizat unei alte familii. 


"Vrem să descurajăm astfel de fapte, anunțându-i pe toți că suntem vigilenți și nu permitem ocuparea fără drept a imobilelor aflate în proprietatea municipalității, administrate de regie. În astfel de situații, RAEDPP, în calitate de administrator, va sesiza organele abilitate pentru atragerea răspunderii civile, dar și penale a autorilor faptelor, care trebuie să înțeleagă că vor răspunde pentru aceste fapte", precizează și directorul general al RAEDPP Constanța, Florin Gheorghe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1525 secunde