Locuitorii din Tuzla pot sta liniștiți în Noaptea Învierii. Ce decizie a luat primarul Taner Reșit

978
Locuitorii din Tuzla pot sta liniștiți în Noaptea Învierii. Ce decizie a luat  primarul Taner Reșit - dd-1586792240.jpg

Articole recomandate

Reprezentanții Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) au anunțat că Taner Reșit, membru al comunității și primar al comunei Tuzla din județul Constanța, acordă o atenție deosebită în perioada următoare felului în care vor fi organizate toate activitățile laice și religioase în rândul comunității, astfel încât locuitorii să nu resimtă prea acut restricțiile impuse de distanțarea socială cauzată de pandemia de COVID-19.

"Cum Sărbătorile Pascale se apropie, primarul a luat legătura cu preoții din comuna Tuzla și în urma consultărilor cu aceștia s-a luat decizia ca în seara de Înviere, după 12 noaptea, prelații să pornească pe străzile comunei și să împartă lumină tuturor credincioșilor creștini. În acest fel, oamenii vor avea toți posibilitatea de a se bucura de Lumina Învierii luată direct de la preot și de a se ruga în siguranță", au transmis reprezentanții UDTTMR.

Și la nivelul celorlalte localități unde membri ai UDTTMR dețin funcții în cadrul administrațiilor publice, aceștia se implică în vederea unei cât mai bune organizări a activităților prilejuite de sărbătoare Paștelui.

"Comunitatea tătară este alături de prietenii creștini și își manifestă speranța că vom depăși cu bine, cât mai curând, această perioadă grea pe care o traversăm", au mai spus cei de la UDTTMR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6455 secunde