Locuri de muncă vacante în șantierele navale constănțene

733
În unele domenii, cum ar fi construcțiile și construcțiile și reparațiile la nave, oferta de locuri de muncă este cu mult mai mare decât numărul persoanelor în căutarea unui loc de muncă calificate.
Șantierele navale se confruntă de mai mult timp cu o lipsă acută de personal. Este un domeniu important în economia județului și cuprinde un număr mare de angajați. "Județul Constanța se confruntă cu un deficit de forță de muncă în domeniul naval - 2.700 de persoane și al construcțiilor – 2.450 de persoane", a declarat Dragoș Poteleanu, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Directorul a precizat: "Deficitul forței de muncă pregnant a început să se simtă în 2005. La momentul respectiv, probabil că ar fi trebuit să fie luate niște măsuri".
Dragoș Poteleanu ne-a explicat că nu este vorba de lipsă de personal la momentul actual, numai că angajatorii doresc să-și aducă un surplus de personal. "Proiectele pe care șantierele navale sunt, de regulă, pe o perioadă mare, sunt proiecte de exemplu care se vor derula până în 2014. Personalul mai pleacă și nu vor să se trezească atunci că nu au forță de muncă, că nu pot respecta contractele", relatează directorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0744 secunde