Peste 10.800 de șomeri în Constanța

575
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) este de nouă ani în slujba cetățeanului. Zece decembrie a marcat ziua Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Cu prilejul acestei întâlniri, Dragoș Poteleanu, directorul executiv, a făcut un bilanț al anului care tocmai se încheie, a prezentat situația AJOFM de când s-a înființat și până în prezent și ne-a prezentat principalele proiecte care vor fi derulate în anul 2008.
Anul 2007 este cel în care rata șomajului din țara noastră a înregistrat cel mai scăzut procent. "Pot spune, fără teama de a greși, că, prin calitatea serviciilor sale, prin abordarea flexibilă și modernă a problemei șomajului, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă s-a impus ca un lider al pieței serviciilor sociale din România", a declarat Ionel Muscalu, președintele ANOFM.
La sfârșitul lunii noiembrie a anului curent, rata șomajului înregistrat la nivelul județului Constanța a fost de 3,5%, adică peste 10.800 de persoane. Prin serviciul de mediere a muncii și serviciul de informare și consiliere profesională, se constată o rată mică a șomajului pe piața muncii. "Este nevoie de o colaborare strânsă în care să fie implicați partenerii sociali pentru a reuși diminuarea șomajului", a declarat directorul executiv.
Programul de ocupare a forței de muncă al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța pentru anul 2007 s-a desfășurat sub deviza Anului European al Egalității de Șanse pentru Toți.
În cursul anului 2007 au fost acordate servicii de mediere pentru 22.378 persoane, cu ocazia organizării "Caravanei ocupării forței de muncă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8265 secunde