Ludovic Orban: Vom asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar

149
Ludovic Orban: Vom asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar - 52757282101-1598190117.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat, referindu-se la licitația pentru măștile destinate persoanelor vulnerabile, că va fi reziliat contractul dacă cei care au câștigat nu livrează luni produsele, potrivit Agerpres.ro.


Șeful Executivului a explicat că licitația a fost contestată de trei firme, atât la CNSC, cât și în instanță, contestațiile au fost respinse și ulterior s-a trecut la semnarea contractului-cadru, apoi a celui subsecvent cu câștigătorul.


"Câștigătorul licitației avea obligația ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanție, urmând să înceapă cele șapte zile de derulare a contractului. Suntem în situația în care câștigătorul licitației nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv. Săptămâna următoare, Ministerul Sănătății va lua o decizie care e foarte clară - rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măștile cei care au câștigat licitația și trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măștile prevăzute în contract. (...) Am convingerea că Ministerul Sănătății va finaliza licitația și măștile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi și i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului", a spus Orban, la finalul unei vizite de lucru în Gorj.


Pe de altă parte, el a reamintit despre faptul că obiectivul Guvernului este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar, menționând că Executivul va aloca 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale și unităților școlare pentru pregătirea anului școlar.


"Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar și, în mod evident, de a rezolva toate provocările care pot apărea odată cu începerea anului școlar, astfel încât să reducem riscul de răspândire a virusului. (...) Ceea ce nu putem noi rezolva o vom face împreună cu autoritățile locale și cu conducerea școlilor. În acest sens, am avut în dezbaterea Guvernului ordonanța de urgență prin care alocăm 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale și unităților școlare pentru pregătirea anului școlar. 


Din toate discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții autorităților locale, există o colaborare bună în acest sens și e mai ușor pentru o primărie să cunoască nevoi specifice din comunitatea locală, legate de începerea anului școlar, și noi venim și decontăm practic toate cheltuielile care sunt făcute de autoritățile locale și de unitățile școlare. Unele dintre cheltuieli vor fi făcute de Guvern, de Ministerul Educației, de Ministerul Sănătății, alte cheltuieli vor fi făcute de autoritățile locale, alte cheltuieli vor fi făcute de unitățile școlare", a spus Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7468 secunde