Concurs Mai mult de jumătate din constănțeni aruncă uleiul uzat în canalizare

222

Articole recomandate

Chestionarele aplicate de organizația nonguvernamentală Mare Nostrum, în Constanța, în cadrul campaniei de conștientizare privind colectarea uleiului vegetal uzat arată faptul că doar 41% dintre constănțeni colectează uleiul uzat în recipiente de plastic, iar 65% ar fi dispuși să predea uleiul vegetal uzat către centre mobile de colectare a uleiului.
Chestionarele au fost aplicate de voluntarii Mare Nostrum în decurs de trei săptămâni în Constanța, Năvodari, Eforie, Medgidia și Mangalia. În acest interval de timp, constănțenii au fost chestionați cu privire la practicile lor din bucătărie: de câte ori reutilizează uleiul vegetal, cum elimină uleiul vegetal din gospodărie, care este efectul aruncării uleiului vegetal la chiuvetă.
Potrivit rezultatelor, constănțenii sunt relativ familiarizați cu practicile sănătoase pentru familie și mediul înconjurător. Întrebați de câte ori folosesc uleiul pentru prăjit, 56% dintre cei chestionați au răspuns că îl refolosesc o singură dată, iar 23% îl refolosesc de 2-3 ori. Un procentaj foarte mic de constănțeni nu refolosește deloc uleiul - 3%.
"La capitolul metode de eliminare a uleiului din gospodărie, 40% dintre constănțeni au spus că îl colectează în sticle de plastic și îl aruncă la gunoi. Îngrijorător este faptul că peste 50% dintre chestionați au spus că aruncă uleiul uzat în sistemul de canalizare, fiind însă conștienți de faptul că acesta poluează apa și înfundă țevile", a precizat Ramona Crângașu, purtător de cuvânt al Mare Nostrum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 06 Aprilie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.7255 secunde