Mai multe țări europene au renunțat prea brusc la măsurile anti-Covid

146
Mai multe țări europene au renunțat prea brusc la măsurile anti-Covid - tari-1647958211.jpg
Mai multe țări europene, printre care se numără și Germania, Franța, Italia și Marea Britanie, au renunțat prea brusc la măsurile anti-Covid și se confruntă cu o creștere a cazurilor cu noua subvariantă foarte transmisibilă a coronavirusului, BA.2, a declarat marți Organizația Mondială a Sănătății.


În cadrul unei vizite în Republica Moldova, directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, s-a declarat „vigilent” cu privire la situaţia epidemiologică actuală de pe continentul european, susţinând totodată că rămâne „optimist”.

Potrivit Digi24 în prezent, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în 18 din cele 53 de ţări din zona OMS Europa, potrivit organizaţiei mondiale, scrie Agerpres. „Ţările în care observăm o creştere importantă (a cazurilor) sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania”, a spus Hans Kluge.

„Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la la ”, a estimat oficialul ONU. Potrivit datelor OMS, numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, însă a început iar să crească de la începutul lunii martie.


Pagina a fost generata in 0.6763 secunde