Campania "Cuget Liber" – "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Maidanezii, refugiați în cimitir. Și-au făcut culcușuri printre morminte și pândesc din bălării

959
Maidanezii, refugiați în cimitir. Și-au făcut culcușuri printre morminte și pândesc din bălării - fotofondmaidanezicimitir15971531-1597216618.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii nu scapă de maidanezi nici la cimitir. Haite de patrupede cu colți au găsit refugiu printre morminte, în cimitirele din oraș, băgându-i în sperieți pe cei care vin să și-i pomenească pe cei ridicați la ceruri. Dulăii fac mizerie, stau tolăniți pe morminte și se reped la oamenii care încearcă să-i gonească.

Continuăm și astăzi campania "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?", declanșată de "Cuget Liber" în urma numeroaselor sesizări primite de la locuitorii municipiului sau de la turiști, de aproximativ trei luni încoace. Mai nou, câinii comunitari care au reușit să se refugieze de pe stradă în cimitir duc o viață destul de liniștită cu atât mai mult cu cât bălăriile sunt cât casa în unele locuri. Sunt departe de ochii hingherilor, primesc mâncare de la oamenii miloși și dorm la loc umbrit. Nimeni nu pare să-i deranjeze, chiar dacă oamenii se plâng de prezența lor.

"Săptămâna trecută, am fost la o înmormântare în Cimitirul Central și atunci i-am văzut foarte aproape de aleea principală. Erau vreo trei, apoi au mai apărut doi. Păreau că sunt toți din aceeași familie. Se plimbau pe acolo liniștiți, erau terminați de căldură. Și cineva chiar le pusese apă într-o sticlă de plastic tăiată. Apoi, m-am dus împreună cu un nepot, am vizitat mai multe morminte, am făcut curățenie, mai spre gardul de la strada Theodor Burada și am dat nas în nas cu ei. Nu ne-au lătrat, dar m-am cam speriat, pentru că erau vreo doi mai mari și mai veneau din când în când spre noi. Cred că ne pândeau să vadă dacă lăsăm ceva de mâncare. Nu aveam nimic la noi, altfel cred că ne-ar fi atacat", ne-a mărturisit Ioana Anghel, o pensionară din Constanța.

Altcineva ne-a povestit că nu mai are curaj să meargă în cimitir de ceva timp, tocmai din cauza maidanezilor. "Sunt câțiva dulăi care stau aproape de alee. Nu erau în anii trecuți. Apoi am fost singură într-o zi și i-am văzut. Am ocolit și am ajuns la mormânt. La întoarcere am luat-o din nou pe ocolite, ca să nu mă întâlnesc cu ei. Dar îmi este teamă să mă mai duc pentru că, dacă Doamne ferește, te atacă, nici nu are cine să sară să te ajute, te mănâncă de viu acolo până aude, dacă aude cineva", ne-a spus o altă femeie.

XXX

Am solicitat Primăriei Constanța mai multe informații despre situația câinilor comunitari, despre echipele care îi colectează de pe străzi și activitatea Adăpostului pentru animale. Când vom primi răspunsurile cerute le vom publica în integralitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5213 secunde