Majoritatea șomerilor angajați sunt de sex masculin

882

Articole de la același autor

Un număr de 123.773 persoane au fost angajate de la începutul anului și până în prezent, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul ANOFM. Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin și provin din mediul urban.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (37.113), profesionale (30.269), gimnaziale (28.417), 12.074 fiind cu studii universitare.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Totodată, în primele cinci luni ale anului 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active a fost de 252.082 persoane, câteva mii fiind din județul Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5207 secunde