Mamele care își pun copiii pe Facebook, amenzi uriașe și chiar închisoare

6376
1

Articole de la același autor

Distribuirea pe Facebok a fotografiilor inocente cu propriii copii este un drept pe care îl are fiecare părinte. Însă acest lucru se va schimba în curând, în Franța, din cauza legislației stricte referitoare la intimitatea persoanei. Aceste prevederi noi anunță ca fiind ilegală postarea de fotografii fără permisiunea persoanei respective, indiferent dacă este vorba despre copii.

Sigur că aceste prevederi au fost introduse în special pentru a proteja utilizatorii social media de cei care postează fotografii pornografice pentru a face rău voit cuiva, nu împotriva fotografiilor jenante pe oliță, dar, tehnic, este dreptul oricărui copil de a-și da în judecată părinții pentru postările făcute de aceștia.

Potrivit Daily Mail, părinții acuzați că au încălcat intimitatea copilului pot fi amendați cu până la 45.000 de euro și un an în închisoare. "În câțiva ani, copiii vor putea foarte ușor să-și cheme părinții în instanță pentru că au publicat poze jenante cu ei când erau mici. Copiii, la anumite vârste, nu vor să fie fotografiați și cu atât mai puțin ca acele poze să fie făcute publice", explică, pentru ziarul "Le Figaro", Eric Lacroix, specialist în legislație și etică online.

Recent, forțele armate franceze au distribuit un mesaj pe pagina proprie de pe Facebook, cerându-le părinților să fie foarte atenți: "Amintiți-vă că postarea fotografiilor cu copiii voștri pe Facebook nu este sigură. Este important să protejați intimitatea minorilor și imaginile lor pe rețelele de socializare".

Dincolo de unele exagerări evidente, părinții ar trebui să fie mult mai precauți pentru a se asigura că fotografiile copiilor lor nu ajung pe mâinile cui nu trebuie sau devin un instrument de batjocură.

Comentează știrea

Petrofilul suparat
4 martie 2016
Pitici si ''mamici"

Buna treaba ! Incepusem sa cred ca sunt singurul care se opune ferm eschibitionismului on - line ,mai ales la copilasi ! Pitipoancele si cocalarii pot sa dea in mediul virtual public cum fac baie,stau pe wc samd,dar copiii ce vina au cand parintii-s retardati ? Stiti cum se inmultesc prostii ? Raspuns :INGRIJORATOR !!!!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 27 Decembrie 2015
Stire din Actual : ISIS recrutează...pe Facebook!
Pagina a fost generata in 0.4843 secunde