Marcel Ciolacu: Nu se poate reduce impozitarea muncii de la 1 ianuarie

400
Marcel Ciolacu: Nu se poate reduce impozitarea muncii de la 1 ianuarie - oda5yjnlyzgwowjjzjczytfjzjc4zty1-1700659638.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu spune că nu se va reduce impozitarea pe muncă de la 1 ianuarie 2024. Acesta a sugerat că scăderea taxării muncii trebuie făcută alături de o creștere a taxării capitalului.

“Trebuie găsit echilibrul între impozitarea pe muncă și impozitarea pe capital”, a subliniat premierul Marcel Ciolacu, miercuri, într-o conferință de presă. El a subliniat că trebuie găsit echilibrul între impozitarea pe muncă și cea pe capital, altfel vor fi crize sociale.

Întrebat dacă s-ar putea reduce impozitarea muncii de la 1 ianuarie, premierul a declarat: „Nu se poate de la 1 ianuarie – și am anunțat acest lucru. Am zis că este primul lucru pe care îl avem în vedere după ce vedem execuțiile până la sfârșitul anului și execuția, în primul rând, pe primul trimestru al anului 2024. Vom veni, dar avem în vedere în coaliție – și am discutat acest lucru în coaliție – că impozitarea muncii, după cum bine știți și dumneavoastră, este cea mai mare, este în oglindă cu impozitarea capitalului. 

Ca să înțelegeți, peste tot în lume se impozitează capitalul. Noi avem cea mai mare impozitare pe muncă și cea mai mică pe capital și trebuie găsit echilibrul. Pentru că, dacă nu găsim echilibrul, vom crea crize sociale. Așa se ajunge la crizele sociale. Acumularea, de o parte, a marilor averi și sărăcirea, în partea cealaltă, și discuția interminabilă de ce mărim pensiile. Pentru că sunt cele mai mici. Pentru că acei oameni nu mai pot trăi cu o pensie de 1.500 de lei și acei oameni, cu tot regretul, sunt părinții și bunicii noștri. Sunt cei care au construit această țară”, a mai spus Marcel Ciolacu, care a vorbit și despre performanța echipei naționale, dar și despre împrumuturile publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6835 secunde