Liderul PNL Nicolae Ciucă: „Există disensiuni în coaliţie”

199
Liderul PNL Nicolae Ciucă: „Există disensiuni în coaliţie” - ciuca-coalitie-1700659556.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri, că există disensiuni între PNL şi PSD în coaliţie, dar că acestea conduc spre o decizie care asigură stabilitatea şi echilibrul ţării.

„S-a realizat acest construct între centru-dreapta, PNL, şi centru-stânga, PSD, din responsabilitatea de a asigura stabilitatea şi echilibrul ţării. Pentru astfel de construcţie politică există ideologii, doctrine şi abordări specifice fiecărui partid în parte. Există disensiuni, dar eu apreciez că aceste disensiuni practic conduc spre ceea ce înseamnă în final o decizie care să asigure rostul acestei coaliţii stabilitatea şi echilibrul”, a spus, Ciucă la Foreign Investors Summit 2023.

El a explicat că în întâlnirile internaţionale toţi partenerii apreciază foarte mult această maturitate şi responsabilitate politică a liderilor partidelor din România.

„Practic, suntem un partener cât se poate de credibil pentru toţi partenerii noştri strategici. România şi-a demonstrat rolul de pivot în regiunea Mării Negre, un pivot al democraţiei al stabilităţii, al echilibrului economic, dar cred că este foarte important, pentru perioada care urmează, atât în regiune cât şi în Uniune, şi sperăm nu peste mult timp, în cadrul Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică, România să devină un pivot de dezvoltare economică. România este una dintre puţinele ţări din Europa care are tot ce-i trebuie. Ne-a dăruit Dumnezeu tot ce avem nevoie, avem resurse de toate felurile. Ceea ce ne mai trebuie este înţelepciunea şi curajul să le folosim, astfel încât să putem să ne înscriem pe această linie de dezvoltare economică. Toate acestea sunt sunt posibile, dacă decidenţii politici şi investitorii asigură încrederea unora în ceilalţi, stabilitate fiscal-bugetară şi predictibilitate”, a adăugat Ciucă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3464 secunde