Mărmureanu avertizează: "Va veni un cutremur adânc!"

306

Articole de la același autor

În ultimele zile, pământul s-a cutremurat de mai multe ori, în țara noastră. Au fost seisme de mică intensitate, însă suficient cât să ne arate că un cutremur mare s-ar putea produce oricând.


Institutul de Fizica Pământului a înregistrat un cutremur de 3,5 grade, ieri, dimineață, la ora 8,00, la o adâncime de 119 km, în zona Vrancea, două cutremure, pe 2 mai, tot în Vrancea, dar și un cutremur în Marea Neagră, pe 29 aprilie, la ora 7,40, la o adâncime de 15 km. 


Fostul director al Institutului de Fizica Pământului, profesorul Gheorghe Mărmureanu, a anunțat în repetate rânduri că ar trebui să ne așteptăm la un cutremur puternic, în perioada următoare. Recent, acesta a spus că seismul "va fi mult mai adânc și va afecta mai puțin partea dinspre București. Pot să vă spun sigur, pentru că în 1940 a fost cutremur adânc, 150 de km, a avut o distribuție a energiei către nord-est, iar în București a căzut un bloc și au mai fost câteva case mici care au încurcat-o, care au căzut, dar blocul carton a fost o proiectare nenorocită pentru că au greșit și ca proiectare și ca execuție. Moldova este o zonă care este afectată puternic. Ea și la ’77 a fost afectată, dar mai puțin decât Muntenia. Transilvania nu are nicio problemă, nu a avut treabă cu cutremurele românești".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.389 secunde