Maşini ridicate chiar şi de pe trotuare. Proiectul de lege va fi votat în Camera Deputaţilor

922
Maşini ridicate chiar şi de pe trotuare. Proiectul de lege va fi votat în Camera Deputaţilor - masina-1663157192.webp

Articole de la același autor

Deputaţii vor vota un proiect de lege care prevede modificarea legislaţiei în vigoare astfel încât maşinile parcate ilegal să poată fi ridicate chiar şi de pe trotuare, potrivit Antena3.ro


Respins în Senat, proiectul de lege urmează să fie votat, săptămâna viitoare, în Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională.

Totuşi, proiectul a primit un raport pozitiv în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, astfel că are şansă să fie adoptat de deputaţi.

Dacă va fi adoptat, proiectul va merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare şi abia după publicarea în Monitorul Oficial va produce efecte, în sensul că maşinile parcate ilegal vor putea fi ridicate chiar şi de pe trotuare.


"Ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar este o măsură eficientă ce poate fi dispusă de poliţie, mai ales în cazurile în care astfel de vehicule stânjenesc grav sau creează situaţii de pericol pentru participantii la trafic. În forma în vigoare a Codului Rutier, această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este stationat neregulamentar în întregime pe trotuar, poliția nu poate în prezent dispune ridicare acestuia", se arată în expunerea de motive redactată de deputatul Cătălin Drulă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1926 secunde