Mașinile cu volan de dreapta nu vor mai fi înmatriculate. Când intră regula în vigoare

Duminică, 18 Octombrie 2020
303
De la anul, se schimbă regulile de înmatriculare ale maşinilor, anunţă Registrul Auto Român (RAR), citat de Antena3.


Începând din 1 ianuarie 2021, conducătorii auto interesaţi de maşinile din Marea Britanie trebuie să ştie că autovehiculele cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate, potrivit gandul.ro.


Decizia are legătură cu perioada de tranziție la Brexit, astfel că România este obligată să nu mai permită nici importurile de mașini cu volan pe dreapta din Regatul Unit, care de la 1 ianuarie 2021 nu vor mai putea fi înmatriculate.


Pe de altă parte, în ceea ce-i priveşte pe românii care deja au mașini cu volan pe dreapta care sunt deja înmatriculate și circulă pe străzile din România, nu există nicio prevedere legislativă specială. 


"Personal, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică", afirmă directorul general al RAR, Radian Tufă.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.1719 secunde