Mașinile de salubritate ar putea, din iarnă, să colecteze selectiv deșeurile menajere

433
România va trebui să-și crească eforturile privind colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor. Un pas important în acest sens urmează să fie făcut prin dotarea mașinilor de salubritate, cel mai probabil din 2009, cu compartimente distincte pentru selectarea gunoiului încă din faza de precolectare, relatează NewsIn.
Mihai Toti, președintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), a anunțat că a discutat deja cu reprezentanții unora din firmele de profil care au afirmat că sunt dispuși la investiții astfel încât să poată prelua deșeurile menajere colectate selectiv de populație.
Din iulie 2010, primăriile vor fi amendate dacă nu vor reuși să micșoreze cu 15% cantitatea de deșeuri municipale și asimilabile.
"Se va face o diferență între cât avea de realizat fiecare autoritate publică locală și cât a reușit să facă, iar nerealizările vor fi sancționate cu 100 de lei pe tona de deșeuri municipale care nu au fost colectate corect. Reglementarea va intra în vigoare din 2010, tocmai pentru a le permite să se doteze pentru gestionarea selectivă", a adăugat Toti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9251 secunde