Negocierile dintre ministrul Sănătății și producătorii și distribuitorii de medicamente continuă

412
Negocierile pentru soluționarea crizei de medicamente continuă. Ministerul Sănătății a schimbat strategia. Joi seara, ministrul Eugen Nicolăescu i-a chemat la discuții pe producătorii internaționali de medicamente și a încercat să-i convingă să scadă ei din prețul cu care le vând importatorilor medicamentele, pentru ca pierderile să fie împărțite, iar prețurile din farmacii să rămână neschimbate.
"Am stabilit cu producătorii internaționali de medicamente ca până la 31 decembrie 2008 să mergem pe actualele tarife, adică fără majorarea prețului de vânzare cu amănuntul, astfel încât bugetul populației să nu fie afectat, iar fondul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să nu treacă peste valorile stabilite. Până la sfârșitul anului nu va fi afectată apro-vizionarea cu medicamente, acestea toate fiind măsuri pe termen scurt", a declarat ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, la sfârșitul întâlnirii de joi cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).
În schimb, grupul de lucru al ARPIM și al Ministerului Sănătății se va întâlni pentru a calcula prețul medicamentelor din listele de compensate, astfel încât la următoarea întâlnire cu ministrul Sănătății să poată fi discutat sistemul de repartizare a prețului de calcul al medicamentelor între cele trei verigi: producători, distribuitori și farmacii, a mai precizat demnitarul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8899 secunde