Medicii din România au ajuns să cumpere din banii lor medicamente și consumabile

141
Medicii din România au ajuns să cumpere din banii lor medicamente și consumabile - spital3-1694609753.jpg
Prof. Univ. Marius Craina, şeful maternităţii Bega din Timişoara a afirmat că medicii din spital cumpără din banii lor unele materiale sanitare şi medicamente care lipsesc şi că această situaţie se întâmplă deja de câteva luni. Medicul a spus că, lunar, medicii titulari din Clinica de Obstetrică şi Ginecologie Bega pun câte 100 de lei fiecare astfel încât să poată fi cumpărate cele necesare consulturilor de specialitate, printre care hârtie de ekg, gel pentru diferite ecografii sau prezervative speciale necesare ecografiilor.


„Au fost câteva lipsuri în aprovizionarea cu materiale sanitare şi cu medicamente foarte folosite la noi, în specialitatea noastră de obstetrică ginecologie, şi rămânând fără ele în spital, atunci, ca şi acum câţiva ani de zile, am luat decizia împreună cu colegii să punem fiecare o anumită sumă de bani astfel încât să putem achiziţiona medicamente şi materiale sanitare pentru ca toate pacientele să beneficieze de cel mai bun şi cel mai indicat tratament, astfel încât pacientele să nu cumpere, pe de o parte, absolut nimic şi pe de altă parte să beneficieze de toată medicaţia şi materialele necesare, aferente tratamentului, pe perioada internării”, a explicat medicul.


Finanţarea prin Casa de Asigurări nu se ridică la nivelul preţurilor actuale. Dr. Craina spune că asigurarea medicamentelor şi a consumabilelor este un aspect extrem de important care ţine de calitatea şi siguranţa actului medical.


„Ce puteai cumpăra în urmă cu un an cu 100 de lei, astăzi trebuie să pui cel puţin 150. Este finanţată (n.red maternitatea Bega) pe baza DRG-ului, (n.red metodă de finanţare pe caz rezolvat) de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dar din păcate finanţarea a crescut foarte puţin în comparaţie cu medicamentele şi materialele sanitare a căror creştere a fost extraordinară în ultima perioadă de timp”, a mai spus dr. Craina pentru news.ro






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1429 secunde