Amenzi în valoare de 43.500 lei pentru angajatorii care desfășoară activități de cazare

190
Amenzi în valoare de 43.500 lei pentru angajatorii care desfășoară activități de cazare - x-amenzi-2-1694609499.jpg
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa a desfăşurat în perioada 28 august- 8 septembrie, o campanie de verificare a angajatorilor care desfăşoară activități de cazare. Campania a fost declanșată ca urmare a sesizărilor potrivit cărora în anumite unități de cazare de dimensiuni mici, de genul pensiunilor turistice, se desfășoară activități de asistență socială cu cazare (specifică azilelor).

În vederea identificării cazurilor de încălcare a prevederilor legale care reglementează relaţiile de muncă și securitatea și sănătatea în muncă inspectorii de muncă din cadrul ITM Constanța au verificat, în principal, următoarele: angajarea personalului, transmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor, durata timpului de muncă şi munca suplimentară. De asemenea, s-a urmărit dacă angajatorii le acordă salariaților repausul săptămânal, drepturile salariale și nu numai. Totodată, s-a verificat modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde a fost cazul.

Potrivit șefului ITM, Marian Becheanu, inspectorii de muncă din cadrul serviciului Control relații de muncă au efectuat 24 controale, în urma cărora au sancționat contravențional doi angajatori. În același timp, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale, cu amendă în valoare de 40.000 lei, pentru două persoane depistate fără forme legale de angajare. Pentru neconformitățile depistate au fost dispuse șase masuri obligatorii de remediere, cu termene concrete de realizare. La rândul lor, inspectorii de muncă din domeniul Securității și sănătății în muncă, au efectuat alte 32 controale, în urma cărora s-a dat o altă amendă, în valoare de 3.500 lei. Totodată, s-a dispus o măsură obligatorie, cu termen de remediere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4147 secunde