Amenzi uriașe aplicate de inspectorii de la ITM pe litoralul românesc

177
Amenzi uriașe aplicate de inspectorii de la ITM pe litoralul românesc - fond-itm-1694357956.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a desfășurat, timp de două luni, în perioada 1 iulie - 1 septembrie, o campanie privind verificarea respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În cadrul campaniei, inspectorii au verificat și încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către agenţii economici pe litoralul Mării Negre, în domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului.

În domeniul relațiilor de muncă, inspectorii au efectuat 721 de controale, din care 53 noaptea, începând cu ora 22:00. De asemenea, 160 de controale au fost efectuate în zilele de sâmbătă și duminică. Ca urmare a verificărilor, au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, din care 52 cu amendă în valoare totală de 431.900 lei. Iar 33 dintre ele au reprezentat sancțiuni contravenționale cu avertismente. De asemenea, 17 persoane au fost depistate muncind fără forme legale de angajare, printre care 2 tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani. Pentru un tânăr, angajatorul nu respecta regimul de lucru al minorilor, iar din acest motiv a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Pentru neconformitățile depistate, inspectorii de muncă au dispus 183 de măsuri obligatorii, cu termene concrete de realizare.

Nu în ultimul rând, în domeniul securității şi sănătății în muncă, au fost controlaţi 93 angajatori. Din totalul lor, 39 au fost sancționați contravențional cu 12 sancțiuni contravenționale cu avertisment. Au fost date, totodată, 5 sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 17.500 lei. Au fost dispuse 17 măsuri obligatorii, cu termene precise pentru remedierea neconformităților.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.263 secunde