Nu mai amestecați deșeurile reciclabile cu cele reziduale! Veți primi amenzi!

2187

Articole de la același autor

Societatea Polaris M Holding, care se ocupă cu gestionarea gunoaielor din orașul Constanța, anunță că nu va mai colecta recipientele în care deșeurile reziduale sunt amestecate cu cele reciclabile. De asemenea, se vor aplica amenzi în valoare de 40.000 de lei pentru gestionarea incorectă a deșeurilor!

Începând cu data de 11 septembrie, angajații Polaris M Holding SRL vor verifica pe raza municipiului conținutul recipientelor pentru deșeuri reciclabile și reziduale. Dacă se constată că acestea conțin deșeuri amestecate, echipele de salubrizare vor refuza colectarea. Colectarea separată este o obligație legală prevăzută de normele europene și de legile românești. Legislația presupune ca deșeurile să fie depozitate în recipiente diferite în funcție de categoria acestora. Echipele Polaris vor utiliza un sistem de etichetare a recipientelor. Dacă se constată nerespectarea regulilor de colectare separată, angajații Polaris vor refuza colectarea și vor lipi pe recipiente o etichetă autocolantă de culoare roșie sau gri, în care se menționează motivul pentru care recipientul nu a fost colectat. Astfel, cetățenii trebuie să știe că pe recipientele destinate deșeurilor reziduale se va lipi o etichetă de culoare gri, iar pe recipientele destinate deșeurilor reciclabile se va lipi o etichetă de culoare roșie dacă se constată că recipientele conțin și alte deșeuri decât cele pentru care sunt dedicate.

„Menționăm că, într-o primă etapă, polițiștii locali vor aplica avertismente și/sau procese verbale de conformare. Vă rugăm să respectați reglementările în vigoare pentru a evita sancțiunile usturătoare pe care le-ați putea primi!”, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6815 secunde