Medicii ne sfătuiesc să ne vaccinăm antigripal

227
A crescut alarmant numărul de viroze și nu mai avem mult până când vom fi loviți de gripă. Numai în ultima săptămână, 63.000 de români au ajuns la spital cu pneumonie sau cu diverse forme de viroză. Față de acum două săptămâni, numărul îmbolnăvirilor a crescut cu un procent uriaș pentru o perioadă atât de scurtă, adică cu peste 40%.
În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul cazurilor de infecții respiratorii a crescut cu o treime.
Trei oameni și-au pierdut viața din cauza infecției respiratorii, iar pneumonia a făcut alte trei victime, două în județul Prahova și una în județul Iași. Cu infecție respiratorie au fost diagnosticați aproape 63.000 de pacienți. De asemenea, aproape 14.000 de persoane s-au îmbolnăvit de pneumonie, dintre care două mii au ajuns la spital.
"Au fost foarte multe cazuri de viroze, din cauza faptului că temperaturile s-au schimbat brusc", a declarat medicul generalist Radu Mitrea.
Peste două mii de constănțeni au fost diagnosticați, în numai o săptămână, cu pneumonii și infecții acute ale căilor respiratorii.
"Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul de îmbolnăviri este în ușoară creștere", a declarat dr. Mihaela Dinisov, directorul executiv adjunct al Autorității de Sănătate Publică a județului Constanța. Cei mai afectați sunt copiii. Medicii de la Spitalul Județean Constanța spun că nouă din zece copii care ajung la Unitatea de Primire a Urgențelor sunt diagnosticați cu infecții respiratorii.
În această perioadă, medicii recomandă oamenilor să aibă o dietă echilibrată, și să apeleze și la un supliment de vitamina C. De asemenea, medicii ne sfătuiesc să tratăm corespunzător chiar și o banală răceală și să ne vaccinăm antigripal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7634 secunde