Medicul Adrian Marinescu: „Acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID”

214
Medicul Adrian Marinescu: „Acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID” - ffef9b05317636662a5c0d829eae043c-1644567527.jpg

Articole de la același autor

Adrian Marinescu vine cu veşti bune pentru români. Medicul de la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală anunţă că anul acesta se va încheia pandemia de coronavirus, scrie romaniatv.net„Că discutăm de măsuri de relaxare este una, dar că închiderea pandemiei pleacă nu de la criterii epidemiologice, ci de la renunţarea la restricţii, cred că nu are nicio legătură cu realitatea, pentru că, dacă renunţi la restricţii, nu înseamnă că impactul pe care l-ar mai avea pandemia dispare. Până la urmă sunt cu totul alte criterii. Sperăm, într-adevăr ca după jumătatea lui februarie şi de la începutul lui martie să se vadă în plan real, apropo de situaţia epidemiologică şi plecând de la acea situaţie, atunci măsurile de relaxare sunt logice.

La noi a existat un decalaj în momentul în care am început valul al cincilea. În momentul în care Europa erau multe cazuri, la noi încă era perioadă de linişte şi cumva, aceste lucruri ar trebuie să se vadă şi la ieşirea din situaţia complicată.

Cred că într-adevăr, din martie, lucrurile vor fi echilibrate. Mult mai important e nu că renunţăm la restricţii în prima săptămână din martie, mult mai important este că, eu cred că această situaţie va rămâne echilibrată şi în continuare. Cred că e cel mai important lucru. Dacă nu vom mai avea probleme după primăvară, după vară, dacă nu vom mai vorbi de un alt val care să fie cu impact important, este cred că ceea ce toţi aşteptăm: ieşirea din pandemie în mod real. Putem spune că acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID. Cel mai probabil, dar facem diferenţa între încheierea pandemiei şi faptul că vor mai fi nişte cazuri izolate de SARS-COv-2. E o diferenţă”, a declarat medicul de la Matei Balş la Antena 3. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6425 secunde