Medicul Adrian Marinescu, despre varianta Kraken a SARS-CoV-2: „Nu e un capăt de țară, dar vom avea în continuare infecții”

341
Medicul Adrian Marinescu, despre varianta Kraken a SARS-CoV-2: „Nu e un capăt de țară, dar vom avea în continuare infecții” - adrian-1673283025.png

Articole de la același autor

Medicul Adrian Marinescu afirmă că noua variantă Covid-19, Kraken, nu este „un capăt de țară”, potrivit Gândul


În schimb, trebuie să fim conștienți că vom avea în continuare astfel de infecții.

Adrian Marinescu: „Există riscul să avem mai multe cazuri”

„Din păcate, acum, fiindcă vorbim gripă și de un trend ascendent, există riscul să avem mai multe cazuri. Nu să fie o explozie. Acum, ce trebuie să știm, sunt două aspecte – în primul rând, avem nevoie de testare și e bine ca testarea să o facem la dublu, pentru Covid și pentru gripă, iar în momentul în care avem cele două virusuri simultan, ar fi bine să ajungem la un consult de specialitate, un consult medical. Dacă persoana e și vulnerabilă, există un risc real. Atunci aceste persoane trebuie să fie evaluate, trebuie să fie și monitorizate și în general rămân spitalizate și să primeacă tratamentul antiviral atât pentru gripă, cât și pentru SARS-COV 2. Avem soluții, dar trebuie să avem diagnostic”, a declarat medicul Adrian Marinescu comentând despre flurona, combinația dintre gripă și coronavirus.

Adrian Marinescu îndeamnă la vaccinare atât antigripală, cât și împotriva Covid.

Despre noua variantă de Covid – Kraken -, Marinescu spune că în momentul în care virusul SAR-CoV-2 rămâne în circulație și rămâne o perioadă lungă de timp, deja de trei ani, el suferă în permanență mutații.


„Vom avea variante noi. Din 2022, când vorbeam de varianta de conviețuiri, lucrurile nu s-au schimbat. Faptul că, din datele pe care le avem, această variantă virală se transmite ușor, dar de cele mai multe ori sunt forme ușoare, nu vorbim de virulență, nu vorbim de situația în care agresivitatea să fie diferită. Deci nu ne vom aștepta la un val de început de pandemie. Da, trebuie să fim prudenți. Vor fi mai multe cazuri… E și motivul pentru care discutăm și de flurona și de infecția cu SARS-Cov-2 în continuare”, a declarat medicul Adrian Marinescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4081 secunde