Mega-proiecte în infrastructura din Constanța, în 2020

1983
Mega-proiecte în infrastructura din Constanța, în 2020 - fotofondmegaproiecte-1583357507.jpg

Articole de la același autor

Anul 2020 marchează demararea mai multor proiecte importante în municipiul Constanța. Artere importante vor intra în ample lucrări de modernizare, iar, în paralel, se vor realiza reabilitări ale rețelelor de utilități.


Încet, încet, municipiul Constanța începe să se modernizeze. Deși lucrurile s-au mișcat destul de lent în ultimii ani, în 2020 vor debuta mai multe proiecte de mare anvergură, care vor schimba o mare parte a orașului. Este vorba despre lucrări de refacere a unor artere principale, dar și de refacere a rețelelor edilitare.


"Urmează cea mai importantă investiție în infrastructură la Constanța din ultimii 30 de ani. Compania de apă, cel mai mare operator public regional din Sud-Estul Europei, RAJA S.A., la care municipiul Constanța este acționar, are în implementare proiecte de 700 de milioane de euro. De asemenea, municipiul Constanța are multe proiecte cu fonduri europene în infrastructură: bulevardele 1 Decembrie, Alexandru Lăpușneanu, 1 Mai, Șoseaua Mangaliei, zona centrală, etc", a anunțat primarul Decebal Făgădău.


Edilul Constanței s-a întâlnit, la începutul acestei săptămâni, cu reprezentanții companiilor deținătoare de utilități pentru a stabili planul de lucru al celor mai importante proiecte ce vor demara în oraș în perioada imediat următoare. Două dintre acestea vizează schimbarea magistralelor vechi de peste 70 de ani și a aducțiunilor pe aproape 14 kilometri liniari, în zonele bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Tomis și a străzilor Vârful cu Dor, Cumpenei, Dezrobirii, Răsuri, Fulgerului, I.L. Caragiale.   
"Avem mult de muncă și suntem într-un ecosistem interdependent, așa că, de multe ori ceea ce spune consultantul, ceea ce este în studiul de fezabilitate sau de prefezabilitate, chiar de multe ori ceea ce este în proiectul tehnic nu se regăsește în realitate. Pentru că vorbim de investiții majore, vreau să construim grupuri de lucru active, dinamice, astfel încât orice apare în teren să fie știut de fiecare dintre noi. Trebuie să ne considerăm unii pe ceilalți parteneri, direct interesați, să considerăm fiecare proiect ca fiind al nostru, al tuturor, și de fiecare dată când apare o problemă să fim proactivi și să rezolvăm acea problemă cât mai repede. Este un exercițiu cu birocrația pe care noi înșine ne-am născut-o", a subliniat Decebal Făgădău.


Invitație la licitații pentru operatorii economici
La întâlnire au participat toate companiile implicate în derularea acestor proiecte la nivelul municipiului Constanța, precum Confort Urban, RAJA S.A., RCS & RDS, E-Distribuție Dobrogea, Poliția Locală, Direcția Servicii Publice, Distrigaz, CT BUS și RADET.


Potrivit primarului Constanței, a fost formată o echipă comună de lucru și Constanța se îndreaptă cu pași repezi către Acordul Unic. "Vreau să știe toată lumea că în municipiul Constanța sunt oameni profesioniști și serioși. Vreau ca tot ceea ce am muncit împreună în aproape patru ani de zile, să construim un mediu transparent, corect și sănătos să fie îmbrățișat și înțeles de toată lumea. Operatorii economici sunt bine-veniți în Constanța la orice licitație", a completat Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6041 secunde