Mesajul de Crăciun al Papei Francisc: "Omul a devenit lacom și vorace"

135
Mesajul de Crăciun al Papei Francisc:
Papa Francisc a criticat ferm luni seara, în cadrul tradiționalei slujbe din Ajun de Crăciun, "voracitatea consumeristă" a oamenilor, cerându-le să reflecteze asupra sensului spiritual al vieții lor și să împartă cu cei mai săraci, relatează AFP.

"Omul a devenit lacom și vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieții pentru mulți oameni", a spus liderul a 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume, în fața a aproximativ 10.000 de credincioși adunați ca în fiecare an în Bazilica Sfântul Petru din Roma.

''O voracitate insațiabilă traversează istoria omenirii până la paradoxurile de astăzi; unii se duc la banchete, în timp ce mulți alții nu au pâine pentru a trăi ", a spus Papa sub baldachinul realizat de Bernini, unde numai Suveranul Pontif este autorizat să oficieze liturghia.

''Trebuie să se depășească culmea egoismului, nu trebuie să se alunece în prăpăstiile lumescului și ale consumerismuluui'', a pledat Papa în cursul liturghiei din noaptea de Crăciun.

''Micul trup al Pruncului din Betleem este nou model de viață: să nu devorăm, nici să acaparăm, ci să împărțim și să dăm'', a pledat Papa, reamintind că numele ''Betleem'' înseamnă ''casa pâinii''.

"Să ne întrebăm: chiar am nevoie de multe lucruri, de rețete complicate pentru a trăi? (...) Să ne întrebăm: "De Crăciun, îmi împart pâinea cu cel care nu are?", a întrebat Suveranul Pontif.

Papa Francisc, care tocmai a împlinit vârsta de 82 de ani, va rosti marți tradiționala binecuvântare de Crăciun ''Urbi et orbi'' ("Către oraș și lume") în fața fața credincioșilor adunați în Piața Sfântul Petru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7776 secunde