Mii de constănțeni, puși să plătească impozit! Nu mai beneficiază de scutiri fiscale

2017
Mii de constănțeni, puși să plătească impozit! Nu mai beneficiază de scutiri fiscale - fotofondspit1-1482344332.jpg
În jur de 2.500 de decizii de impunere au fost emise de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța pentru soțiile sau soții celor care sunt scutiți de plata impozitelor și taxelor. Aceștia vor trebui să achite sumele respective în termenul legal, până la 30 septembrie 2017.

"Ca urmare a operațiunilor de inventariere a masei impozabile efectuate în vederea închiderii anului fiscal 2016 și deschiderii anului fiscal 2017, au fost emise aproximativ 2.500 de decizii de impunere pentru soții sau soțiile persoanelor fizice care beneficiază de facilități fiscale. Măsura vine ca urmare a modificărilor survenite pe parcursul anului 2016 la Codul fiscal și la normele metodologice de aplicare ale acestuia, conform cărora nu s-a mai acordat scutire de la plata impozitelor pe clădiri, teren și mijloace de transport pentru cotele-părți aferente soților sau soțiilor beneficiarilor de facilități fiscale", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Scutire pentru partenerii veteranilor de război

De cealaltă parte, există și persoane care vor beneficia de aceste scutiri și care nu vor primi decizii de impunere. "Din luna septembrie se acordă scutire și pe cotele-părți deținute de soții sau soțiile veteranilor de război, văduvelor de război și persoanelor prevăzute la art. 1 al Decretului lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945 precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, conform O.U.G. nr. 46/05.09.2016", mai spune șeful SPIT Constanța. Numărul acestora este însă foarte mic.

Fără impozite pentru soții persoanelor cu handicap

De asemenea, de la 1 ianuarie 2017, soții sau soțiile persoanelor cu dizabilități nu vor mai trebui să plătească impozit la casă și la mașină. "Începând cu anul 2017, veștile bune vin pentru soții și soțiile persoanelor cu handicap, întrucât scutirea se va acorda integral pentru clădirea de domiciliu și terenul aferent și pentru un singur mijloc de transport, deținute în comun, potrivit O.U.G. nr. 84 din 6 decembrie 2016", completează Virginia Uzun.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8818 secunde