Mii de dosare de pensii ale cetățenilor români sunt ÎNTÂRZIATE în Italia

426
Mii de dosare de pensii ale cetățenilor români sunt ÎNTÂRZIATE în Italia - simonabucuraoprescuomologitaliam-1697632941.jpeg

Articole de la același autor

Dosarele de pensii ale cetățenilor români din Italia sunt întârziate nejustificat, astfel încât autoritățile de la București au precizat că vor lua măsuri ca acestea să fie soluționate cât mai repede. Ministrul Muncii din Italia a promis că zece funcționari vor fi alocați special pentru a rezolva problema.


Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a avut o întâlnire la Luxemburg cu Marina Elvira Calderone, ministru al Muncii și Politicilor Sociale din Italia. Ministrul Muncii român a prezentat ministrului italian situația recunoașterii drepturilor de pensie ale românilor care au lucrat sau lucrează în Italia.


Casele de Pensii din România au semnalat faptul că procesul recunoașterii drepturilor respective se desfășoară foarte greu.
Conform unui comunicat al Ministerului Muncii, zece funcționari de la nivel central din Ministerul italian al Muncii vor fi formați și se vor ocupa de soluționarea cererilor transmise online de către cetățenii români prin sistemul RINA.


„Îi mulțumesc doamnei ministru Marina Elvira Calderone pentru reacția imediată pe care a avut-o în urma bilateralei de la reuniunea EPSCO, pentru implicarea sa personală în soluționarea unei probleme care vizează toți lucrătorii români din Italia. Ne unim, astfel, forțele pentru ca românii să aibă acces mai rapid la un drept binemeritat. Buna cooperare dintre Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din România și Ministerul Muncii și Politicilor Sociale din Italia va continua”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
În Italia sunt peste un milion de români, iar numărul contractelor de muncă încheiate de ei în Peninsulă este de peste 600.000.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3955 secunde