Mii de pacienți vor beneficia de tratament fără interferon

243
Mii de pacienți vor beneficia de tratament fără interferon - interferon-1497016679.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 12.000 de pacienți din întreaga țară vor beneficia de tratament fără interferon. Vestea a fost dată de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, în cadrul unei conferințe de presă. 


"Este foarte important. Prin Legea buge-tului din 2017, s-au alocat peste trei miliarde de euro pe contractele cost-volum și cost-volum-rezultat. În cadrul programelor cost-volum și cost-volum-rezultat, în terapia hepatitelor C în diverse stadii sunt 12.000 de pacienți, față de 5.000 cât au fost anul trecut. Programul funcționează. Avem în portofoliu 12.000 de pacienți pe diverse terapii în cazul hepatitei C și post-transplant", a spus reprezentantul CNAS. 


El a amintit că fondurile alocate de Casă anul trecut pentru tratamentele medicamentoase în ambulatoriu s-au ridicat la aproape 1,8 miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 33% din fondul de sănătate.


Potrivit acestuia, renunțarea la mecanismele birocratice ale comisiilor terapeutice de pe lângă CNAS reprezintă un alt factor important pentru accesul pacienților mai rapid la tratamente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4287 secunde