Mii de participanţi la cursurile de formare pentru şomeri

137
Mii de participanţi la cursurile de formare pentru şomeri - cursuri1-1647350522.jpg
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins, în primele două luni ale anului, în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor și centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, un număr de 1.670 persoane.

Dintre acestea, 1.369 sunt șomeri, iar 53 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. 248 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în perioada de referinţă au fost organizate 93 programe de formare profesională gratuite dintre care, 56 programe de calificare/recalificare, 19 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare şi 18 programe de competente cheie/transversale.

Principalele meserii/ocupaţii pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri sunt: competențe antreprenoriale, operator introducere, prelucrare, validare date; instalator instalații tehnico- sanitare și gaze, lucrător în comerț, bucătar, patiser etc. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2969 secunde