Mii de pensionari cu popriri pe pensii. Returnare record, de peste 2,5 milioane de lei!

1272
2
Mii de pensionari cu popriri pe pensii. Returnare record, de peste 2,5 milioane de lei! - fotofondpopriri2-1432664119.jpg

Articole de la același autor

Fie că au girat pe cine nu trebuie și acum sunt buni de plată, fie că au impozite neplătite la stat, mii de pensionari din Constanța primesc numai o parte din pensie, până când își vor achita datoria. Unii probabil că vor trece datornici la cele veșnice, pentru că au de returnat milioane de lei. 


Peste 3.585 de pensionari din județul Constanța au popriri pe pensie, graficul de plată întinzându-se chiar și pe sute de ani. 


"În cuprinsul acestei luni, numărul de persoane poprite este 3.585. Ținând cont că numărul total de pensionari în județul Constanța este de 145.000, putem să spunem că avem mai puține popriri decât la alte case de pensii", explică purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Constanța, Kristina Mutiș. 


Datorii la bănci sau impozite neplătite 
Potrivit acesteia, popririle sunt instituite din cauza unor datorii la bănci, la stat sau în urma unor decizii judecătorești. În unele cazuri, este vorba despre sentințe cu privire la atragerea răspunderii patrimoniale în urma unor falimente sau de datorii acumu-late către stat ori administrația locală. 


"Birourile de executare judecătorească sunt cele care ne transmit adrese de înființare a popririlor, iar Casa Județeană de Pensii, în calitate de terț poprit, este obligată să procedeze la instituirea popririi", a mai spus reprezentantul CJP Constanța. 


Cât se poate reține din pensie 
În prezent, cel mai mare sold este de 2.594.986 de lei, iar pensionarului care are de returnat acești bani îi este oprită, lunar, o treime din pensie. 


Conform legislației în vigoare, reținerea din pensie poate fi de o treime, dacă este vorba despre o singură poprire, dar poate ajunge și la jumătate din pensie, atunci când sunt mai multe popriri instituite pentru veniturile pensionarului respectiv. Casa Județeană de Pensii stabilește rata lunară, după ce executorul judecătoresc transmite suma totală de plată, însă nu mai mult de jumătate din pensie, astfel încât persoana respectivă să poată să se întrețină. 


Comentează știrea

dima
27 mai 2015
Cea mai noua oferta de munca

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim cursgratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Florin
28 mai 2015
oferta de lucru

Lipsurile nu apar decât atunci când nu ești conștient de abundența din jur. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5452 secunde