Mii de persoane s-au angajat în prima jumătate a anului

190
Mii de persoane s-au angajat în prima jumătate a anului - miidepersoane-1568405441.jpg
De la începutul anului și până la sfârșitul lunii iulie au fost încadrate în muncă 166.265 persoane. Reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă au declarat că cei mai mulți dintre aceștia au vârsta de peste 45 de ani. De asemenea, cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin. 
În ceea ce privește nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, acestea au, în general, studii liceale. 


Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul ANOFM în primele șapte luni ale anului 2019, 105.042 (63,18%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele ANOFM.


Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată. 


Precizăm că în primele șapte luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 343.895 persoane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4148 secunde