Ministerul Justiției are în lucru mai multe proiecte de lege adresate sistemului judiciar

120
Ministerul Justiției are în lucru mai multe proiecte de lege adresate sistemului judiciar - 402725-1599296667.jpg

Articole recomandate

Ministerul Justiției (MJ) informează că are în lucru mai multe proiecte de lege și de politici publice adresate sistemului judiciar, iar acestea vor fi finalizate în lunile septembrie și octombrie, după care vor fi dezbătute public, iar Guvernul care va rezulta în urma alegerilor parlamentare din acest an le va putea transmite forului legislativ pentru dezbatere și adoptare,, potrivit Agerpres.


"Ministerul Justiției are în lucru mai multe proiecte de lege și de politici publice adresate Justiției. Ele vor fi finalizate pe parcursul lunilor septembrie și octombrie. Până la alegerile generale, vor fi dezbătute public. Guvernul ce va rezulta din alegeri poate sesiza Parlamentul proaspăt ales cu dezbaterea și adoptarea lor", se precizează într-o informare publicată sâmbătă pe pagina de Facebook a MJ.


Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, vineri, că, începând de săptămâna viitoare, MJ va lansa în dezbatere publică, în etape, mai multe proiecte de lege, printre care se numără și cel referitor la legile Justiției.


"Începând de săptămâna următoare, ministerul va lansa în dezbatere publică, în etape, mai multe proiecte de lege și politici publice. Voi detalia acest program într-o conferință de presă, săptămâna viitoare. În linii mari, e vorba de proiecte care vizează reguli speciale privind actul de justiție în condițiile speciale generate de pandemie, precum și un proiect privind ceea ce numim în limbajul comun 'legile Justiției', dar și de alte instrumente legislative și politici publice adresate Justiției, care vor fi prezentate și lansate în dezbatere publică etapizat, pe măsura finalizării, pe parcursul lunilor septembrie și octombrie. Sunt instrumente la care lucrăm, nu neapărat în liniște, date fiind vremurile, dar în orice caz în tăcere și cu migală, de luni de zile. Aceasta este adevărata agendă a ministerului, nu cea care uneori ne este atribuită", a declarat Cătălin Predoiu, într-un discurs susținut cu ocazia Consiliului Național al Uniunii Barourilor din România.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6055 secunde