Ministerul Muncii are site nou. Vezi ce informații conține!

183
Ministerul Muncii are site nou. Vezi ce informații conține! - ddd-1579871678.jpg

Articole recomandate

Ministerul Muncii a lansat site-ul servicii.mmuncii.gov.ro, care oferă informații și documente despre toate cele 180 de servicii și beneficii pe care le gestionează, relatează Digi 24. Site-ul a fost gândit astfel încât persoanele care au nevoie de informații despre un beneficiu sau serviciu public să poată găsi într-un singur loc date privind documentele necesare pentru depunerea dosarului, precum și formularele aferente, menționează MMPS într-un comunicat de presă.

În prezent, doar 39 din cele 180 de formulare aferente serviciilor și beneficiilor sociale pot fi transmise prin mijloace electronice (email sau online), iar durata de completare a unui formular variază de la 5 până la peste 40 de minute, se menționează în comunicat.

Formularul cel mai ușor de completat este cel pentru completarea veniturilor salariatului prin acordarea a 30% din cuantumul indemnizației de șomaj (ANOFM). Formularele pentru obținerea indemnizației de creștere copil, respectiv a venitului minim garantat (ANPIS) necesită aproximativ 30 - 40 de minute pentru a fi completate. Pentru completarea formularului pentru obținerea pensiei internaționale (de la Casa Națională de Pensii Publice) sunt necesare peste 40 de minute.

Din cele 180 de beneficii și servicii prestate de MMPS și agențiile din subordine, doar pentru 106 există formulare tip. Pentru 67 de servicii și beneficii, cererile pentru depunerea dosarului trebuie scrise de mână, se precizează în comunicatul Ministerului Muncii.

Site-ul servicii.mmuncii.gov.ro va fi actualizat în mod constant și reprezintă un prim pas în vederea implementării integrate a strategiei pentru digitalizarea serviciilor publice de către MMPS și instituțiile din subordine, notează MMPS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4697 secunde