Ministerul Sănătăţii încurajează vaccinarea anti-HPV în rândul adolescentelor

266
Ministerul Sănătăţii încurajează vaccinarea anti-HPV în rândul adolescentelor - vaccincopii4e1623252311732-1635513870.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, din totalul celor 40.000 de doze de vaccin anti-HPV care au fost achiziționate de către Ministerul Sănătății (MS), au fost utilizate numai 12.698 de fiole. Restul de 27 302 de doze de vaccin se află în cabinetele medicilor de familie și în stocurile direcțiilor de sănătate publică. Potrivit specialiştilor MS, aceste doze sunt utilizate la persoanele eligibile, pe baza solicitărilor părinților/ reprezentanților legali, care transmit cererile către medicii de familie.

Reamintim că, anul acesta, ministerul a extins grupa de vârstă pentru vaccinarea gratuită anti-HPV, astfel încât să fie incluse și fetele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, conform recomandărilor comisiilor de Epidemiologie și de Oncologie din cadrul Ministerului Sănătății, precum și ale specialiștilor din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Până acum, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani. Aceste decizii au fost luate luând în calcul faptul că această boală nemiloasă, cancerul de col uterin este o boală care poate ucide, dar este și un tip de cancer care poate fi prevenit scutind femeile de imense suferinţe fizice şi psihice. În acest context, medicii afirmă că vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Tinere ucise de droguri
Pagina a fost generata in 0.5314 secunde