Concurs Ministerul Sănătății va face un studiu privind necesitatea fortifierii făinii

261

Articole recomandate

Ministerul Sănătății a decis că se impune efectuarea unui studiu privind necesitatea fortifierii făinii cu fier și acid folic deoarece specialiștii în panificație și medicii chemați să își expună părerea pe această temă nu reușesc să ajungă la o înțelegere, unii o contestă, iar alții o susțin.
"În urma discuțiilor s-a decis că trebuie să se realizeze mai întâi un studiu privind necesitatea fortifierii. Ca urmare, ministerul va realiza împreună cu experții acest studiu în privința cantității, efectelor, iar apoi se va lua decizia", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.
Cu toate că Ministerul Sănătății susține introducerea fierului și a acidului folic în făina destinată consumului uman de pe piața internă pentru a preveni anemia, pentru a reduce rata accidentelor cardiovasculare și a problemelor la naștere, mulți specialiști se opun unei astfel de măsuri pe care o consideră inutilă, iar la dezbaterea publică ce a avut loc, ieri, pe această temă nu s-a putut lua o decizie.
Specialiștii în industrie alimentară au explicat că fortifierea universală a pâinii pe care intenționează să o pună în practică Ministerul Sănătății reprezintă de fapt restaurarea proprietăților nutritive ale grâului, proprietăți care se pierd prin măcinare și pe care le deține doar pâinea realizată din făină integrală.

Ministerul Sănătății a decis că se impune efectuarea unui studiu privind necesitatea fortifierii făinii cu fier și acid folic deoarece specialiștii în panificație și medicii chemați să își expună părerea pe această temă nu reușesc să ajungă la o înțelegere, unii o contestă, iar alții o susțin.
"În urma discuțiilor s-a decis că trebuie să se realizeze mai întâi un studiu privind necesitatea fortifierii. Ca urmare, ministerul va realiza împreună cu experții acest studiu în privința cantității, efectelor, iar apoi se va lua decizia", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.
Cu toate că Ministerul Sănătății susține introducerea fierului și a acidului folic în făina destinată consumului uman de pe piața internă pentru a preveni anemia, pentru a reduce rata accidentelor cardiovasculare și a problemelor la naștere, mulți specialiști se opun unei astfel de măsuri pe care o consideră inutilă, iar la dezbaterea publică ce a avut loc, ieri, pe această temă nu s-a putut lua o decizie.
Specialiștii în industrie alimentară au explicat că fortifierea universală a pâinii pe care intenționează să o pună în practică Ministerul Sănătății reprezintă de fapt restaurarea proprietăților nutritive ale grâului, proprietăți care se pierd prin măcinare și pe care le deține doar pâinea realizată din făină integrală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6365 secunde