Ministrul Agriculturii: Fermierii vor fi stimulați să intre în cooperative pentru a-și putea vinde produsele

198
Ministrul Agriculturii: Fermierii vor fi stimulați să intre în cooperative pentru a-și putea vinde produsele - 62093937-1598029855.jpg

Articole recomandate

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat, la Mihalț, în județul Alba, că, prin viitorul Program Național Strategic, fermierii vor fi stimulați să intre în cooperative pentru a-și putea vinde produsele, potrivit Agerpres.ro.


"Asistăm cu toții la un fenomen paradoxal. Deși fermierii din România știu să producă, și cantitativ și calitativ, foarte bine, au probleme mari în a-și vinde produsele. Singura modalitate realistă de a rezolva această problemă, de a-și crește puterea de negociere, este aceea de asociere. Aici, noi îi stimulăm și, în viitorul program național strategic, stimulăm ca mulți dintre fermieri, care nu reușesc să-și vândă produsele, să intre în aceste cooperative, unde pot să își vândă produsele la niște prețuri competitive", a afirmat, într-o conferință de presă, ministrul Agriculturii.


Adrian Oros a susținut că va fi finanțată "consistent" și partea de producție și partea de depozitare, unde sunt "niște minusuri foarte mari".


"Chiar în anii în care precipitațiile au fost corespunzătoare și producțiile au fost mari, am înregistrat ca țară un deficit comercial aproape de 1,4 miliarde de euro anul trecut, pentru că exportăm producții primare, adică cereale boabe sau animale și importăm mâncare procesată cu valoare adăugată. Trebuie să avem capacitate de depozitare și de procesare, de a adăuga valoare la aceste produse", a spus demnitarul.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5803 secunde