Ministrul Muncii: Am cerut revocarea din funcție a președintelui Casei Naționale de Pensii Publice

182
Ministrul Muncii: Am cerut revocarea din funcție a președintelui Casei Naționale de Pensii Publice - violeta-1588054973.jpg

Articole recomandate

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat că a cerut revocarea din funcție a președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, Laurențiu Țenț, deoarece datele actuale indică faptul că nu au fost îndepliniți indicatorii de performanță, scrie Agerpres.


"Am cerut revocarea din funcție a președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanță. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal și care îmi relatează situații inacceptabile din teren, pentru mine contează mult. Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanța, posibilă în România, de a soluționa dosarele de pensii în timp și în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă față de problemele pensionarilor. Sigur că nu este ușor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Și cu un om ca mine care este foarte exigent", a scris Violeta Alexandru, luni seara, pe pagina sa de Facebook.


Aceasta a subliniat că, în funcții publice, o interesează exclusiv performanța și că vor urma câteva decizii importante de management.


"În funcții publice, mă interesează exclusiv performanța. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea, dar acest lucru nu înseamnă că, de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Știu un lucru, se poate face performanță și la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante", a subliniat ministrul Muncii.


Casa Națională de Pensii Publice este instituția publică de interes național care administrează sistemul public de pensii și sistemul de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale și acordă persoanelor asigurate pensii și alte prestații de asigurări sociale.


CNPP aplică politicile și strategiile Ministerului Muncii și Protecției Sociale privind pensiile și alte prestații de asigurări sociale și asigură beneficiarilor săi servicii publice bazate pe transparență, legalitate și eficiență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3553 secunde