Ministrul Muncii: De mâine se pot depune actele pentru fondurile destinate șomajului tehnic

226
Ministrul Muncii: De mâine se pot depune actele pentru fondurile destinate șomajului tehnic - dd-1585647753.jpg

Articole recomandate

Măsurile de organizare pentru depunerea, începând de miercuri, a actelor necesare în vederea obținerii fondurilor guvernamentale pentru șomajul tehnic sunt pe ultima sută de metri, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

"Suntem pe ultima sută de metri cu punerea la punct a măsurilor de organizare, astfel încât, de mâine (miercuri - n. r.), să puteți depune toate actele necesare în vederea obținerii fondurilor alocate prin măsurile guvernamentale puse la dispoziție de Guvernul Ludovic Orban", a precizat Violeta Alexandru în cadrul unor declarații de presă.

Astfel, a subliniat aceasta, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social vor primi prin mijloace electronice, începând de miercuri, astfel încât să se închidă luna martie, solicitările pentru primirea fondurilor în vederea acoperirii cheltuielilor pentru angajații cu contract individual de muncă, pe care i-au înregistrat anterior în REVISAL ca intrând în șomaj. Aceștia trebuie să depună, electronic, o cerere, o declarație pe proprie răspundere și lista angajaților pentru care solicită fondurile guvernamentale, anterior înregistrându-i în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic.

La agențiile județene pentru plăți și inspecție socială se vor prezenta cei care au alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, respectiv cei care lucrează prin PFA, prin forme de lucru tip întreprindere individuală, prin contracte de muncă pe drepturi de autor, dar și cluburile sportive care au angajați în altă formă de muncă decât contractele individuale, precum contractele de activitate sportivă. Toate aceste categorii vor depune electronic o cerere și o declarație pe proprie răspundere. În cazul cluburilor sportive se va atașa și lista sportivilor pentru care solicită fonduri.

"Niciuna dintre aceste categorii nu va prezenta Certificat de Urgență. Guvernul, având în vedere evoluția lucrurilor în România, a înțeles să elimine orice barieră birocratică și să rezume comunicarea cu cei care solicita fondurile la următoarele documente: o simplă cerere, o declarație pe proprie răspundere și, acolo unde este cazul, la AJOFM cu precădere, lista angajaților aflați în șomaj tehnic, respectiv la AJOPIS cluburile sportive vor depune lista sportivilor pentru care au forme contractuale tip contracte de activitate sportivă", a explicat ministrul Muncii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6234 secunde