Ministrul Sănătății modifică măsurile de carantină pentru cei infectați și asimptomatici

412
Ministrul Sănătății modifică măsurile de carantină pentru cei infectați și asimptomatici - ministrulsanatatiinelutataruscal-1586961492.jpg

Articole recomandate



Un ordin al ministrului Sănătății care vine cu precizări legate de instituirea măsurii de carantină instituționalizată sau la domiciliu pentru persoanele afectate de COVID-19 a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial, potrivit digi24.ro.


Acesta modifică Ordinul nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.


Potrivit ordinului, prin carantină se înțelege atât instituirea măsurii de carantină instituționalizată (în spații special amenajate), măsurii de carantină la domiciliu, cât și instituirea izolării la domiciliu.


Se instituie măsura de carantină la domiciliu numai în situația în care spațiul permite carantinarea individuală sau în condiții de separare completă de restul locatarilor în același domiciliu, pe baza declarației pe propria răspundere, următoarelor categorii: persoanele asimptomatice care intră pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roșie); persoanele asimptomatice confirmate cu coronavirus; membri de familie asimptomatici confirmați cu coronavirus care se carantinează la același domiciliu.


Aceste persoane au obligația de a se carantina la domiciliu, după caz, timp de 14 zile, precum și de a anunța medicul de familie cu privire la data la care a început carantinarea, prin mijloace de transmitere la distanță, în vederea monitorizării stării de sănătate, acestea fiind monitorizate și controlate zilnic privind respectarea măsurii, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.


Potrivit ordinului, data de începere a perioadei de carantinare sau izolare la domiciliu este dispusă în urma anchetei epidemiologice de către direcțiile de sănătate publică.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1358 secunde