Minorii ar putea să călătorească neînsoțiți. Iată condițiile

194
Minorii  ar putea  să călătorească neînsoțiți.  Iată condițiile - minoriiarputea-1454857210.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți senatori propun ca adolescenții care au carte de identitate, așadar au împlinit 14 ani și au o capacitate de exercițiu restrânsă, să poată circula liber în străinătate, neînsoțiți de părinți sau de un adult cu acordul ambilor părinți, așa cum prevede acum legea.

Inițiativa, care vrea modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, este motivată de numărul mare al cazurilor de copii care merg să își viziteze părinții care lucrează în alte state sau cei care își fac studiile liceale în alte țări.

Astfel, organele poliției de frontieră ar putea permite ieșirea din România a cetățenilor minori care au împlinit vârsta de 14 ani și neînsoțiți de o persoană fizică majoră, dacă prezintă o declarație a ambilor părinți sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă.

Totodată, declarația trebuie să cuprindă acordul pentru perioada în care urmează să se desfășoare călătoria, precum și la scopul călătoriei minorului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Plecați în călătorie? Atenție!
Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Pasager  prin Europa…
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : "La 17 ani,  alții  se însoară!"
Pagina a fost generata in 0.5511 secunde