Atenționare de călătorie! Virusul poliomielitei, răspândit în mai multe țări

147
Atenționare de călătorie! Virusul poliomielitei, răspândit în mai multe țări - omscresterisculdepoliomielitaint-1441893142.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români asupra faptului că Organizația Mondială a Sănătății a declarat că problema răspândirii internaționale a polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie un risc și o Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională.


Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, OMS a emis o recomandare de vaccinare (cel puțin pentru următoarele 12 luni) cu o doză de vaccin polio inactiv a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria și Ucraina.

MAE le recomandă cetățenilor români să se informeze asupra atenționărilor emise de instituțiile medicale autorizate din aceste state.

"Vaccinarea se va face cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau pentru cazuri de urgență chiar înaintea plecării. Vaccinarea va fi consemnată pe un format tip al OMS 'Certificat de vaccinare sau profilaxie' (carnetul galben), specificat în Anexa nr. 6 a Regulamentului Sanitar Internațional 2005, care poate fi accesat la adresa dedicată de internet http://www.who.int/ihr/ports_airports/icvp/en, iar acest carnet va însoți documentele de călătorie", se arată în comunicatul MAE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8692 secunde